Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα για την απεργία στις 19-20 Οκτώβρη

Η Επιτροπή Αγώνα Ελλήνων Φοιτητών στο Παρίσι χαιρετίζει την πανελλαδική 48ωρη απεργία όπου τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ ανέλαβαν πολύμορφες πρωτοβουλίες για την προετοιμασία και την επιτυχία της.
Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και στη Γαλλία, προετοιμάζουν το λαό για πιο αιματηρές θυσίες - είτε με φιλελεύθερους, είτε με σοσιαλδημοκράτες. Άλλωστε και οι μεν και οι δε, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική τους υπέρ της πλουτοκρατίας, με τις φοροαπαλλαγές, με απλήρωτους εργάτες για τα μονοπώλια, βάζοντας την υπογραφή τους για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπως π.χ. στη Λιβύη.
Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σε Παιδεία, Υγεία, εργασιακές σχέσεις έχουν ήδη προχωρήσει εδώ πέρα. Αποκεντρωμένο σχολείο, Νόμος-Πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια της αγοράς, συγχώνευση και κλείσιμο νοσοκομείων, μείωση μισθών, σχέσεις εργασίας και ωράρια-λάστιχο είναι μερικά μόνο παραδείγματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι 1 στους 2 φοιτητές στη Γαλλία δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους για να τα βγάλουν πέρα.
Τον τελευταίο καιρό καταρρίπτεται ο μύθος ότι το εξωτερικό είναι «παράδεισος». Αποδεικνύεται ότι σε όλες τις καπιταλιστικές οικονομίες, ακόμα και στις ανεπτυγμένες, όχι μόνο δεν μπορούν να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα, τα προβλήματα των φοιτητών, αλλά αντίθετα οξύνονται. Η επίθεση είναι κοινή σε όλη την ΕΕ και κοινή θα πρέπει να είναι και η απάντηση των λαών της Ευρώπης.
Στην Ελλάδα η οργανωμένη επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα κορυφώνεται με τις φοροεπιδρομές που δεν έχουν τέλος, με παραδείγματα όπως αυτά των οικογενειών που μένουν χωρίς ρεύμα, των παιδιών που πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο, με νέους και λαϊκές οικογένειες που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν. Προετοιμάζουν το λαό και τα παιδιά του για βαρβαρότητα που θα κρατήσει ολόκληρες δεκαετίες!
Στα πλαίσια της δράσης της στο Παρίσι, η Επιτροπή Αγώνα θα πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης για την απεργία και τις εξελίξεις στην Ελλάδα τόσο στους Έλληνες εργαζόμενους και φοιτητές όσο και στο γαλλικό λαό, για να περάσουν στην αντεπίθεση με αίτημα «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»!
Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους τους καλούν να κάνουν θυσίες για να μοιραστούν δήθεν δίκαια τα βάρη της κρίσης σε εργαζόμενους και εργοδότες, για δήθεν « αναδιανομή του πλούτου» κλπ. Έχουμε εμπειρία. Οι πλουτοκράτες, και σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης και σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, μόνιμο στόχο έχουν την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης.
Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί σας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Επιτροπή Αγώνα Ελλήνων Φοιτητών στο Παρίσι.