Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα για την απεργία στις 23 Φλεβάρη


Η Επιτροπή Αγώνα Ελλήνων Φοιτητών στο Παρίσι χαιρετίζει την πανελλαδική μέρα δράσης στις 10 Φλεβάρη, όπου τα ταξικά συνδικάτα ανέλαβαν πολύμορφες πρωτοβουλίες για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη.

Στη Γαλλία, χωρίς Μνημόνιο, η πολιτική που ακολουθείται είναι η ίδια, η πολιτική της ΕΕ. Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η μερική απασχόληση και τα υποκατάστατα της δουλειάς ιδιαίτερα στους νέους, όπως τα γνωστά προγράμματα « stage , η δουλειά τις Κυριακές, η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας (δίδακτρα, στέγαση, σίτιση, βιβλία), όλα αυτά έχουν ήδη γίνει. Στην Ελλάδα την πολιτική αυτή υλοποίησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τη στήριξη του ΛΑΟΣ. Στη Γαλλία, την υλοποίησαν οι φιλελεύθεροι του UMP και οι σοσιαλδημοκράτες του PS, τα « ξαδελφάκια » δηλαδή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αποδεικνύεται ότι και στις αναπτυγμένες καπιταλιστικά οικονομίες όχι μόνο δεν μπορούν να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα, τα προβλήματα των φοιτητών, αλλά αντίθετα οξύνονται. Η επίθεση είναι κοινή σε όλη την ΕΕ και κοινή θα πρέπει να είναι και η απάντηση των λαών της Ευρώπης.

Η Επιτροπή Αγώνα έχει αναπτύξει δράση για τα προβλήματα των Ελλήνων Φοιτητών στο Παρίσι : για δωρεάν στέγαση για όλους κόντρα στην αύξηση του ενοικίου στις ελληνικές εστίες, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, για συνδικαλιστικές-πολιτικές ελευθερίες των ελλήνων φοιτητών στις ελληνικές εστίες. Επίσης, βρέθηκε δίπλα στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του γαλλικού λαού και της νεολαίας κόντρα στις μεταρρυθμίσεις του Ασφαλιστικού, καλώντας τους έλληνες φοιτητές να συμμετάσχουν και προσπαθώντας να αναδείξει την κοινή ρίζα των προβλημάτων. Συνολικά ανέπτυξε δράση ώστε τα μέτρα να μη νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των φοιτητών, ώστε να περάσουν στην αντεπίθεση με το αίτημα « Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία ».

Στα πλαίσια της δράσης της στο Παρίσι, η Επιτροπή Αγώνα θα πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης για την απεργία και τις εξελίξεις στην Ελλάδα τόσο στο ελληνικό στοιχείο όσο και στο γαλλικό λαό. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία για την απεργία στις 23 Φλεβάρη!


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Επιτροπή Αγώνα Ελλήνων Φοιτητών στο Παρίσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου